Startside ] Op ] [ B&W lukket ] Skibsmedejubilæum ] Bestyrelseslivet ] Jotumheimen 2007 ] Grønland 2003 ] Norge 2001 ] Dolomitterne ] Murens fald ] Den store Bølge ] New York ]

 

Anders Laubjergs hjemmeside


B&W Skibsværft - ét år efter lukningen
Fotograf Finn Svensson (copyright)                                                   Klik på billederne

 Lukning1.jpg (43678 byte)

"Sahara" hed dette område foran de to store sektionshaller S1 og S2. Hallerne blev opført i slutningen af 50'erne, hvor B&W - som et af de første værfter i verden - overgik til sektionsbyggeri. I et andet hjørne af B&W lå "Sibirien".

lukning2.jpg (61404 byte)

Den gamle Svejsehal blev opført under den Anden Verdenskrig, hvor B&W begyndte at elektrodesvejse dele af skibsskroget. I 80'erne blev hallen udsmykket med tre Jørgen Nash malerier. I dag er hallen overtaget af Det kgl. Teater.

lukning3.jpg (64093 byte)

Hus og element-værkstedet. Her pryder Ekstra Bladets side 9-piger en hel væg. De savner ganske givet udsynet til et værksted fyldt med muntre smedesvende.

lukning4.jpg (63586 byte)

Den store valse stod i mange år over dette hul i Det gamle Skibsbyggeri. Efter værftets lukning i 1996 blev valsen solgt til et værft i Estland. I 18 år knoklede jeg i dette værksted.

lukning5.jpg (44778 byte)

"Jernlageret" på Nørre Lager. Her lå i årevis hundredvis af store jernplader. Blot er år efter lukningen havde græsset taget over og slettet alle spor.

Tilbage til top