Startside ] Op ] B&W lukket ] Skibsmedejubilæum ] Bestyrelseslivet ] Jotumheimen 2007 ] Grønland 2003 ] [ Norge 2001 ] Dolomitterne ] Murens fald ] Den store Bølge ] New York ]

 

Anders Laubjergs hjemmeside


Jotunheimen 2001
130 km.
til fods i Norges fjelde

                                                                                                         Klik på billederne

 Besseggen

I Jotunheimen nationalpark er Norges højeste bjergtinder beliggende. Fra Gjendesheim i syd gik vi en rundtur over Memurubu, Gjendebu, Leirvassbu, Spitterstulen og Glitterheim tilbage til Gjendesheim. Undervejs gik vi Bessegen for første gang (billedet).

Jotunheimen Søen Gjende nederst til venstre og til højre en mindre sø mellem Besseggen og Menurubu. 
Veslefjeldet

Udsigt fra Veslefjeldet (1.743 m.o.h.) ned til Gjendesheim (944 m.o.h.). Opstigningen tog på kræfterne, da vi gik Besseggen på den første dag. Børnene var 7 og 10 år gamle.

Badning i Gjedde

Børnene bader i Gjendesøen. Vandets temperatur var 7 grader. Som de norske nordmænd fra Norge sagde: "Det er bare deili".

Langevatnet

Ved Langevatnet på strækningen mellem Gjendebu og Leirvassbu. Der er "en lille mand", der skal prale over for storesøster. Strækningen starter med en storslåen natur i Storådalen og efterfølges af en endnu mere enestående natur langs fire søer beliggende efter hinanden i forskellige niveauer over havet.

Sne ved Glittertind

Mellem Spitterstulen og Glitterheim. Vi går i 1.400 meters højde over havet, og der ligger sne over alt. Vejret er dårligt, og man skal passe på sprækker i sneen.

Læskærm på Glittertind

På vej mod Norges næsthøjeste bjergtinde - Glittertind (2.464 m.o.h). Vi spiser dagens niste i læ af en stensætning bygget af andre bjergbestigere. Det er overskyet og halv koldt.

Glittertind

"Toppen er nået". Nej, højdemåleren siger 2.250 m.o.h. Vi er i højdeforskel 200 meter fra toppen, men tågen ligger så tæt, at vi må opgive, da toppen bestiges tæt på en skrænt, der kun ligger 50-100 meter fra stien mod toppen. ØV.

Tilbage til top