Startside ] Op ] Tidens udfordringer ] Kina på spring ] Fagbevægelsens fremtid ] Organisering(3) ] De "gule" kopier ] Organisering(2) ] Organisering(1) ] Metal-leder 2005 ] Livslang læring ] Metal-leder 2004 ] Globale selskaber ] LO Kongres ] Metal-leder 2003 ] [ Irak ] Metal-leder 2002 ] Østeuropæere ] Den danske Model ] Metal-leder 2001 ] A-kasser ] Arbejderpartierne ] Metal-leder 2000 ] Metal-leder 1999 ] Rejsemontører ] Metal-leder 1998 ] Dagpengereform ] Metal-leder 1997 ] Metal-leder 1996 ] Sæbecirkulære ] Arbejdsmarkedsreform ] Arbejdstid ] Sczcezin Skibsværft ] Løntilskudsjob ]

 

Anders Laubjergs hjemmeside


Nej til den stærkes ret
Generalforsamlingsudtalelse fra afdeling 1
Dagbladet Arbejderen 11. april 2003


Dansk Metal afdeling 1 tager skarpt afstand fra Danmarks deltagelse i angrebskrigen mod Irak.

Vi fordømmer, at krigen føres i strid med Folkeretten og FN-pagten.

Vi fordømmer, at danske soldater sendes i angrebskrig på Dansk Folkepartis mandater. Det er et klart brud på årtiers traditioner for bred enighed i dansk udenrigspolitik

Vi betvivler, at Bush’s korstogsagtige dæmonisering af Saddam Hussein (USA’s gamle ven og allierede) sætter en stopper for international terrorisme. Vi frygter det modsatte.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen har uret, når krigen begrundes i en kamp mellem demokrati og diktatur.

USA’s og nu Danmarks krigsallierede i området (Kuwait, Saudi Arabien, Qatar m.fl.) er middelalderlige diktaturlande, hvor importeret arbejdskraft fra Fjernøsten lever under slavelignende forhold uden skyggen af lønmodtagerrettigheder.

Vi kan kun forklare krigen ud fra to forhold

USA’s olieinteresser i området.

Bush-administrationens ønske om at demonstrere en ny verdensorden byggende på den stærkes ret uafhængig af internationale aftaler og konventioner.  

Vi har ingen sympati for Saddam Husseins despoti endsige andre despotier i området.

En varig fred i Mellemøsten må bygge på respekt på folkenes interesser – herunder kurdernes og palæstinensernes interesser. En varig fred må bygge på demokrati og respekt for menneskerettigheder herunder lønmodtagerrettigheder. En varig fred må bygge på respekt for internationale aftaler og konventioner.

Bush-regeringen udviser alene foragt for disse grundpiller for en varig fred i Mellemøsten.

Tilbage til top