Startside ] Op ] Tidens udfordringer ] Kina på spring ] Fagbevægelsens fremtid ] Organisering(3) ] De "gule" kopier ] Organisering(2) ] Organisering(1) ] Metal-leder 2005 ] Livslang læring ] Metal-leder 2004 ] Globale selskaber ] LO Kongres ] Metal-leder 2003 ] Irak ] Metal-leder 2002 ] Østeuropæere ] Den danske Model ] Metal-leder 2001 ] A-kasser ] Arbejderpartierne ] Metal-leder 2000 ] Metal-leder 1999 ] Rejsemontører ] Metal-leder 1998 ] Dagpengereform ] Metal-leder 1997 ] Metal-leder 1996 ] [ Sæbecirkulære ] Arbejdsmarkedsreform ] Arbejdstid ] Sczcezin Skibsværft ] Løntilskudsjob ]

 

Anders Laubjergs hjemmeside


Formidlingen indstilles og afsluttes med kode 6 
Generalforsamlingsudtalelse
Dagbladet Arbejderen den 14. november 1996 og Socialisten december 1996


I Dansk Metal afdeling 1 ligger ledigheden fortsat over 30 %. Blandt de ledige fylder kvalificerede smede fra det nedlukkede B&W Skibsværft endnu godt op i rækkerne. Og især er der mange over 50 år tilbage.

Vi må konstatere, at medens ledende politikere bruger sommeren til at tæppebombe efterlønsreformen i et forsøg på at skubbe den faktiske pensionsalder længere op, så presser landets arbejdsgiverne - med deres negative holdning til de over 50-årige - den faktiske pensionsalder længere ned. 

Vi må konstatere, at medens ledende politikere er godt i gang med at slå hånden af hele værftsbranchen, her rækker finansministeren ærgerrigt sin åbne hånd frem  for at indkassere det ugentlige kursusgebyr på 200 kr. (stigende til 500 kr.), når den ledige forsøger at omskole sig bort fra den lukningstruede branche.

Vi må konstatere, at medens ledende politikere taler om en forstærket indsats mod ungdomsarbejdsløsheden, der består omskolingstilbuddet til den ledige under 25 år i en handlingsplan, som indebærer halve dagpenge. Vi kræver stop for diskriminering af ungdommen. Det betyder blandt andet fuld dagpengeret i tilfælde af ledighed uanset alder.

Vi må konstatere, at medens ledende politikere i satiriske tegninger som det naturligste i denne verden fremstilles med en klejnekasse omkring højre hånd, der udsender Jytte Andersen et "sæbecirkulære" til landets AF-kontorer, hvori der i et pænt sprog påpeges, "at møder den ledige usoigneret frem til en formidlingssamtale, så skal formidlingen indstilles og afsluttes med kode 6," som - sagt til de uindviede - er indgangsdøren til karantæne i dagpengesystemet.

Vi må konstatere, at Overdanmark vedbliver med at have ondt i røven, når folk uforskyldt kastes ud i ledighed.  

Tilbage til top